Restaurang Leijontornet slår igen

Restaurang Leijontornet i Gamla stan slår igen till midsommar. Under hösten renoveras lokalerna och krogen kommer att öppnas med ett nytt koncept nästa år.

Ingrid Eriksson
Publicerad
Annons
Foto: MAGNUS NEIDEMAN

– Vi vill göra något nytt, något modernare och roligare, berättar restaurangchef Daniel Crespi. Att driva Leijontornet har handlat om förvaltning, det är fine dining i ett mattempel. Nu vill vi istället göra en mer levande restaurang i en mer informell miljö.

En av förändringarna är att ett servicekök ska byggas i matsalen för att ge mer liv och rörelse i restaurangen. Även matkonceptet ska förnyas. Det blir mycket lokalproducerat och närodlat även i fortsättningen men den nordiska inriktningen kommer att förändras.

Att Leijontornet förlorade sin stjärna i den senaste Guide Michelin är inte någon direkt orsak till att restaurangen stänger, säger Daniel Crespi.

– Vi har jobbat med planerna under något år och stjärnan har väl snarare hindrat oss från att genomföra dem tidigare. Vi skulle ha gjort om oavsett stjärnan men i och med att vi blev av med den var beslutet lätt att ta.

Bakfickan köttrestaurangen Djuret kommer att ha öppet under hela renoveringen.

– 1 september öppnar vi också vår speciella tolkning av en gastropub på Stora Nygatan, berättar Daniel Crespi. Där kommer det att finnas ett enda bord med 20 platser, där man sitter i barhöjd. Där ska vi fokusera på mindre anrättningar av internationell europeisk mat.

Annons
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons