ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Hästpolo - en sport bara för miljonärer

Rolexklockor, solsken, Gucci-ridbyxor och de bästa polospelarna i världen. SvD besökte tävlingen Hurlingham Open utanför Buenos Aires och tog pulsen på en av de mest förnäma av sporter. Varje år i november och december spelas två av världens bästa och största poloturneringar i Argentina.

Publicerad
Annons

Det är tidigt på eftermiddagen och temperaturen når nästan upp till 30 grader.
Det blir en varm dag på polostadion, tack och lov då att parasollerna är stora och champagnekylarna fyllda på läktarna som självklart är täckta av ett stort tak.
Lewis Lacey heter stadion där de argentinska aristokraterna har stämt träff.
Ray Jones är viceordförande i det amerikanska poloförbundet och kommer till Hurlingham Open för att köpa de bästa hästarna innan säsongen i USA är igång.

– Hästarna i Argentina är så vältränade och spänstiga. Anledningen till det är att här finns världens bästa polospelare, ska vi ha en chans att nå upp till den nivå som de har här måste vi köpa upp några av deras hästar, säger vice ordföranden i världens näst bästa polonation.
Ska man spela polo på toppnivå behöver man inte internationella turneringar, det räcker med en nationell argentinsk turnering.
En sådan innebär nämligen att världens sex bästa polospelare finns på plats.

Laddar…