Status på Facebook blev dyr för skåning

Det har sina sidor att vara för öppenhjärtig på sociala medier. Skatteverket har åberopat ett inlägg på Facebook som bevis för att en företagsledare har använt företagets husbil på semestern.

Klas Andersson
Publicerad
Annons

Det handlar om en näringsidkare i ett fåmansbolag i Skåne. På företagarens Facebooksida har han för sina vänner bland annat berättat om en semesterresa till Tyskland, gjord med en husbil som är registrerad på fåmansbolaget. Oredovisad bilförmån menade Skatteverket – men mannen höll inte med. I ett långt inlägg har han förklarat varför det inte handlade om ett privat nyttjande av husbilen.

Företagens överklagan har nu granskats av förvaltningsrätten som ger Skatteverket rätt. Det innebär att fåmansbolaget upptaxeras för den oredovisade förmånen. Skatteverket har även upptaxerat företagaren personligen. Sammantaget handlar det om påplussade skattekostnader för skåningen på drygt 170 000 kronor. Lejonparten, cirka 127 000 kronor, avser kostnader för påförda arbetsgivaravgifter. Runt 47 500 kronor avser moms.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons