Insatschef om övningen: ”Normal”

Ryska bombplan övade anfall mot Sverige under påskhelgen. Men inga svenska plan eller piloter fanns redo att dokumentera och/eller avvisa inkräktare. SvD:s reporter Mikael Holmström
avslöjar händelsen i en artikel i dag. Med anledning av den kallade Försvarsmakten till en presskonferens som SvD här direktrapporterade ifrån.

Publicerad
STOCKHOLM 2013-04-22 Försvarsmaktens insatschef Anders Silwer ger på måndagen en presskonferens på Högkvarteret i Stockholm om att ryska bomb- och jaktplan övade vid Gotska sandön 3—4 mil utanför svensk territorialgräns på långfredagsnatten.
Foto: Leo Sellén / SCANPIX / Kod 11350

STOCKHOLM 2013-04-22 Försvarsmaktens insatschef Anders Silwer ger på måndagen en presskonferens på Högkvarteret i Stockholm om att ryska bomb- och jaktplan övade vid Gotska sandön 3—4 mil utanför svensk territorialgräns på långfredagsnatten. Foto: Leo Sellén / SCANPIX / Kod 11350

Foto: LEO SELLÉN / SCANPIX
Annons

15:24 Mårten Eidevall:
Hej och välkomna till SvD.se:s direktrapportering om Försvarsmaktens beredskap med anledning av den ryska flygövningen mot svenska militära mål. Försvarsmakten planerar att hålla en presskonferens som startar 15.30.

15:26 Mårten Eidevall:
SvD kunde i dag avslöja att ryska bomb- och jaktplan kom in nära den svenska gränsen i en flygövning på långfredagen. Sverige saknade beredskap, vilket insatschefen Anders Silwer kunde bekräfta.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons