Ledare

Ivar Arpi:Husförhör med MUF-ledningen

Ivar Arpi
Publicerad
Annons

Har inte du heller varit med i ett politiskt ungdomsförbund? Men kanske funderar du på hur det skulle vara? Eller om du är lite äldre, hur det hade varit? Här är en god inblick.

Det pågår just nu en migrationsdebatt inom MUF. I går publicerades en debattartikel på SvD Brännpunkt där Pontus Båth och Mattias Tykesson från MUF i Göteborg försvarar Moderaternas nya linje med tillfälliga uppehållstillstånd. (Jag har själv skrivit om det här på ledarsidan.) "Att i en mycket pressad situation, förespråka en total öppenhet utan gränser med permanenta uppehållstillstånd till alla, kommer i nuläget att leda till en fullständig kollaps av allt ifrån utbildningssektorn till systemen med våra sociala skyddsnät.", skriver Båth och Tykesson.

En fullt rimlig ståndpunkt.

Så hur är då tonen inom MUF efter den debattartikeln? Såhär skriver Delmon Haffo, som är första vice distriktsordförande för MUF Stockholm, på twitter om nämnda debatt.

Delmon Haffo: Debatt i @MUFswe verkar ha tagit fart i dag. Bra med diskussion. Viktigt att Muf står upp för frihet och öppenhet!

Annons
Annons

Bodil Sidén: Debatt är viktigt men vad menar du?

Haffo: Att jag tycker öppna gränser är avgörande för tillväxten, jobben och ett mänskligare samhälle! Bra?

Sidén: Såklart! Men temporära uppehållstillstånd är inte bra, eller hur?

Haffo: Inte helt övertygad om att det är rätt lösning! jag är stolt över att människor som flyr kan söka frihet i Sverige!

Sidén: jag med. Men ja eller nej?

1/3
2/3
3/3

Ja eller nej? Är du med eller emot? Vän eller fiende? JA ELLER NEJ?

Haffos välkomnande av en diskussion bemöttes sådär, kan jag tycka. Detta trots att han verkar vara inne på Sidéns linje. Om det är såhär MUF-ledningen, där Bodil Sidén är andra vice förbundsordförande och Rasmus Törnblom är förbundsordförande, väljer att hantera avvikande, eller till och med ganska liknande, uppfattningar i offentligheten undrar man lite hur de hanterar dem internt. Är det vanliga korsförhör som gäller eller kanske hembesök med husförhör? Kan du rabbla den fria rörlighetens oinskränkta lov?

JA ELLER NEJ!

Är det någon mer än jag som blir himla sugen på att gå med i ett ungdomsförbund?

Tillägg kl.14.00: Husförhöret övergick i ett korsförhör senare under dagen när Oliver Rosengren, förbundsstyrelseledamot i Muf, tog över rollen som inkvisitor från Bodil Sidén. Se bilden.

Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons