Betalar vi skatt för att staten ska satsa på slöjd?

Publicerad
Annons

Kommentar | Går det att styra ett land med 300 myndigheter?
Det är tur att vi betalar skatt för vad skulle annars hända? Vi skulle förlora vår trygghet, säger vissa. Orättvisorna skulle breda ut sig, klyftorna skulle öka och välfärden haverera.
Man vill ju så gärna tro att det finns ett skäl till att vi svenskar betalar mest skatt i hela världen. Men tyvärr. Regeringen slänger iväg våra pengar som om den skämdes över dem.
Nyligen beslutade man sig t ex för att satsa 800 000 kronor på en monter, som ska pryda en hästsportmässa i Tyskland, där den av oss alla skattebetalare ägda ”Nationella Stiftelsen för Hästhållningens Främjande” ställer ut. Enligt näringsministern har svensk hästverksamhet stora möjligheter till export. Man kan tycka att om branschen har potential borde den väl klara sig själv. Eller?
150 000 kronor har anslagits till att öka samarbetet inom industridesign mellan Sverige och Kina. Men varför ska just industridesigners få fria resor till Kina, när andra företag själva måste stå för
dessa kostnader? Att knyta kontakter brukar vara en normal del av en affärsprocess. Inte något som ska stöttas av oss skattebetalare.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons