Kollaps och rekord – Sjöströms bragd i bilder

Det senaste året har innehållit många bragdartade lopp av Sarah Sjöström vilket gav henne SvD:s bragdguld. Det som sticker ut mest är medaljsuccéerna i Doha och Kazan. Scrolla för att se en bildserie av Sarah-jubel.

Johan Lindberg
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Perioden som räknas när det gäller SvD:s bragdguld är
tiden från det att senaste Bragdmedaljen delades ut – 2 december 2014. Därmed ingår kortbane-VM i bedömningen trots att tävlingen avgjordes i december förra året. Sarah Sjöström inledde Doha-VM med silver på 100 meter frisim och guld på 50 meter fjäril. Det var ovanligt dramatiskt eftersom Sarah Sjöström kände sig utmattad inför finalen på 50 meter fjäril efter en tuff tävlingsdag. Hon mådde så dåligt mellan loppen att hon föll ihop. "Jag kände mig helt slut efter hundra frisim, jag fick kräla bort till avbadningsbassängen. Carl gick och letade efter mig här i korridoren, för jag var helt slut", sade hon efteråt till Aftonbladet.

Under mästerskapets sista dag blev det världsrekord i finalen på 100 meter fjäril. Hon gick i mål på 54.61 – världsrekord med en halv sekund. "Det är lite sjukt faktiskt. Så snabbt kan jag tydligen simma. Jag blev överraskad när jag såg tiden", sade hon efteråt.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons