Egon: ”Monstren skrek högt precis vid mitt öra”

Skräckattraktionen ”Hämnden” var riktigt ryslig tyckte Ella, 10 år, och Egon, 10 år.
Skräckattraktionen ”Hämnden” var riktigt ryslig tyckte Ella, 10 år, och Egon, 10 år. Foto: Ari Luostarinen

På Kolmårdens djurpark kan man bli vettskrämd på halloween. Den fasansfulla skogen ”Hämnden” gav Ella och Egon högst puls.

Annie Ericsson
Publicerad

En tjock dimma vilar över Kolmårdens djurpark under förmiddagen. Som om vädret känner på sig att det är dags för halloween. Inne i parken finns områden med olika teman.

När mörkret sänker sig på eftermiddagen blir de två skräckupplevelserna ”Hämnden” och ”Ondskans labyrint” riktigt kusliga. En mer färgglad upplevelse är ”Dizzyland” som är fullt med tokiga figurer som gör alla möjliga konster.

”Kråkborgen” är ett annat område, där älvor hålls fångna av den onda Kråkdrottningen. SvD Juniors reportrar Egon och Ella får följa med bakom kulisserna och se när Kråkdrottningen gör sig i ordning med smink och kläder under en timme.

Linn är den onda ”Kråkdrottningen”. ”Om jag ser att någon är jätterädd så skräms jag lite mindre”, säger hon. Foto: Ari Luostarinen

Ella: Ser du någonting med linserna du har i ögonen?

– Ja! svarar Linn snabbt och fortsätter:

– Jag tycker att det är skönt att bli sminkad länge, lite som ansiktsmassage.

Ella: Hur är det att skrämma besökarna och jobba i en halloween-park?

– Det är jättekul. Jag tycker om halloween, det är mysig stämning och många är så fint utklädda. Vi brukar anpassa hur mycket vi skräms. Om jag ser att någon är jätterädd så tar jag inte i allt jag kan, utan skräms lite mindre. Men det är roligt att skrämma någons föräldrar, berättar Linn.

Egon: Vilket är ditt bästa tips för att skrämmas?

– Det är väldigt bra att jobba med sina kompisar i team när man ska skrämmas. Då kan man till exempel göra en avledande manöver. Förra året testade vi att stå helt stilla och smälta in i bakgrunden och sedan plötsligt röra sig. Eller att sakta smyga upp bakom någon och viska ”hej”, säger Linn.

Monsieur Dizzy och en lindansös i ”Dizzyland”. Foto: Ari Luostarinen
Alla kostymer som används är gjorda speciellt för Kolmårdens halloween-vecka. Foto: Ari Luostarinen

Ella: Är det något som är svårt eller utmanande?

– Det kan vara jobbigt att vara ute i kylan länge när vi har så tunna kläder. Vi är ute hela dagen förutom vid lunch. Men vi har underställ under kostymerna.

Egon: Vilken är din värsta mardröm?

– Ute i skogen, att långa smala fingrar kommer runt ett träd och långsamt sluter sig om stammen. Även långa människor som står i mörka hörn är läskiga, säger Linn.

Ella: Har någon besökare någonsin skrämt dig?

– Ja! Ibland när jag vänder mig om och inte är beredd på att någon står där blir jag skrämd, men då får man bara spela med. Men i år får jag inte bli rädd eftersom jag är kråkdrottning, säger Linn.

– Du får kolla bakom dig ofta, tipsar Egon.

Testa SvD Juniorjunior.prenservice.se
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons