Finska ministern om ubåtsinsatsen: Vi hade inte ställt till en fars

Finlands försvarsminister Carl Haglund säger till Yle att det finska försvaret inte skulle ”ställa till med farser” genom att agera som det svenska försvaret gjorde när det inledde en insats i Stockholms skärgård. Haglund menar att det svenska försvarets trovärdighet kan få sig en törn. Svenske försvarsministern Peter Hultqvist säger till SvD att Försvarsmakten har agerat trovärdigt.

Karin Thurfjell
Publicerad
Annons

På fredagen avslutade Försvarsmakten den veckolånga marina insatsen i Stockholms skärgård, med syfte att leta efter undervattensfarkoster i svenskt vatten.  Försvaret meddelade att man inte trodde att någon undervattensfarkost fortfarande fanns kvar i den svenska skärgården. På lördagen drogs även alla markförband, som sökt av stränder och öar, tillbaka.

Insatsen inleddes efter att försvaret fått tips från människor som sett misstänkta saker i skärgården. I en intervju med Yle säger Finlands försvarsminister att Finlands försvar hade hanterat en liknande situation annorlunda. Finska försvarsmakten skulle bara agera och informera om man var helt säker på en observation.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons