Systembolaget i topp bland nöjda kunder

Systembolaget och Apoteket AB kommer i topp när kunderna ger detaljhandeln betyg. Klädkedjorna och byggvaruhusen däremot når inte lika högt. Med bättre service till kunderna skulle klädhandeln komma bättre ut.

Publicerad
Annons

Svenskarna gillar Systembolaget och Apoteket AB. Det är inte första året som dessa två detaljhandelsaktörer hamnar högst upp i Svenskt Kvalitetsindex, SKI. Så brukar det se ut. Systembolaget har årligen, ända sedan 2003, fått allt högre betyg i undersökningen.

Nytt för i år är den omreglerade apoteksmarknaden där nya aktörer tagit över vissa apotek. Men trots nyordningen har Apoteket AB lyckats öka sitt nöjdhetsbetyg gentemot föregående år. Och nykomlingarna lyckas inte komma upp i samma siffror. Totalt har kundnöjdheten gått ned i branschen efter avregleringen. Av de nya kommer Apotek Hjärtat sämst ut i mätningen och Kronans Droghandel bäst. Kronans Droghandeln särskiljer sig från de övriga genom att få ett högt betyg på servicekvalitet och lojalitet ligger i nivå med Apoteket AB.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons