Systembolaget i topp bland nöjda kunder

Systembolaget och Apoteket AB kommer i topp när kunderna ger detaljhandeln betyg. Klädkedjorna och byggvaruhusen däremot når inte lika högt. Med bättre service till kunderna skulle klädhandeln komma bättre ut.

Sara L Bränström
Publicerad
Annons

Svenskarna gillar Systembolaget och Apoteket AB. Det är inte första året som dessa två detaljhandelsaktörer hamnar högst upp i Svenskt Kvalitetsindex, SKI. Så brukar det se ut. Systembolaget har årligen, ända sedan 2003, fått allt högre betyg i undersökningen.

Nytt för i år är den omreglerade apoteksmarknaden där nya aktörer tagit över vissa apotek. Men trots nyordningen har Apoteket AB lyckats öka sitt nöjdhetsbetyg gentemot föregående år. Och nykomlingarna lyckas inte komma upp i samma siffror. Totalt har kundnöjdheten gått ned i branschen efter avregleringen. Av de nya kommer Apotek Hjärtat sämst ut i mätningen och Kronans Droghandel bäst. Kronans Droghandeln särskiljer sig från de övriga genom att få ett högt betyg på servicekvalitet och lojalitet ligger i nivå med Apoteket AB.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons