Även Winberg kan tänka sig städavdrag

Även Margareta Winberg (s), före detta minister kan tänka sig att begära skatteavdrag för städning i hemmet, trots att hennes parti är emot reformen. ”Man lever som man lär till dess att tiderna förändras”, säger hon till SvD.se. Men Maria Leissner, före detta fp-ledare tycker inte att politiker ska frångå sin partideologi i det privata.

Publicerad
Maria Leissner, Margareta Winberg och Gustav Fridolin.

Maria Leissner, Margareta Winberg och Gustav Fridolin.

Foto: SCANPIX
Annons

SvD:s avslöjande i dag att det förra socialdemokratiska statsrådet Ylva Johansson har begärt skatteavdrag för städning i hemmet, trots att partiet är emot reformen har lett till flera kritiska röster. Bland annat anser statsminister Fredrik Reinfeldt att beslutet är hyckleri eftersom Johansson som vård- och äldreomsorgsministern bestämt avvisade förslaget 2004 och kallade skattereformen ”pigavdrag” i enlighet med flera av sina partikollegor.

Men före detta statsrådet Margareta Winberg (s) numera ordförande för Svenska Spel tycker inte att Ylva Johansson agerat felaktigt. Själv funderar hon också på att utnyttja den borgerliga regeringens skatteavdrag för hushållsnära tjänster – trots att hon principiellt är emot det.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons