Orange nu helt i franska händer

Publicerad
Annons

Klädbutikskedjan Lindex har tecknat ett avtal med Ikanobanken i Sverige och Ikano Finans i Norge. Avtalet ger Lindex ett kapitaltillskott på cirka 270 miljoner kronor. Affären innebär att Lindex överlåter kundstocken för bolagets egna kreditkort, bestående av cirka 700 000 kreditkunder. tt
Svenska Orange fick i slutet av 2000 en av de fyra svenska licenserna för nästa generations mobiltelefoni, 3G. I Svenska Orange ingick då telebolaget France Telecom, Bredbandsbolaget, byggföretaget Skanska, brittiska bredbandsföretaget NTL och norska mediekoncernen Schibsted.
Efterhand har bolag efter bolag fallit ifrån och i går var det så dags även för Schibsted att lämna. Enligt ett uttalande från Schibsted sker det för att man ska kunna sälja oberoende mobila tjänster i framtiden. Underförstått då även via andra telebolag än Orange. Svenska Orange ägs därmed helt av Europas näst största mobiloperatör, franska Orange. Det franska börsnoterade moderbolaget ägs i sin tur till 85 procent av France Telecom.
näringsliv

Fotnot: Schibsted äger Svenska Dagbladet.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons