Briljant Messi gav Zlatan ett mål

Lionel Messi såg mer eller mindre ensam till att Barcelona bortaslog Zaragoza med 4-2. Argentinaren gjorde tre klassmål, och fixade sedan en straff. Den räckte han med varm hand över till Zlatan Ibrahimovic, som äntligen fick göra mål igen.

TT
Publicerad
Annons

Frustrationen exploderade i ögonen på Zlatan Ibrahimovic. Trots att han äntligen fått chansen från start igen och trots mängder av klara målchanser för sitt Barcelona, ville det sig inte borta mot Zaragoza. Då sträckte argentinaren Lionel Messi ut en hjälpande hand. Messi, som redan hade gjort tre mål i matchen och ordnat en 3-2-ledning, gjorde ännu en gång vad han ville med Zaragozaförsvararna och dribblade bort spelare efter spelare med sina snabba, korta, briljanta dribblingskonster. Till slut hittade försvararna inget annat sätt än att bryskt dra ned den lille argentinaren i straffområdet, och domaren pekade resolut på straffpunkten. Messi pekade i sin tur på Zlatan Ibrahimovic - ”ta den du”. Ibrahimovic klev fram, och smällde in 4-2 för Barcelona - hans första mål i ligan sedan den 14 februari.

Segern innebar att Barcelona gick upp på lika många poäng som Real Madrid, men får ändå nöja sig med en andraplats i tabellen på grund av sämre målskillnad.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons