”Min mamma är överaktiv på Facebook”

”Jag vill verkligen inte tvingas blockera henne”, skriver en kvinna mitt i livet som känner sig jagad av sin mamma. ”Hon verkar inte förstå mina vinkar.”

Publicerad
Annons

FRÅGA: Jag är en kvinna mitt i livet som har en mamma som är överaktiv på sociala medier. I början upplevde jag det som roligt att min mamma hittat nya vägar att kommunicera med familj och vänner men det har totalt spårat ur. Hon har alltid telefonen närvarande och plockar flitigt med den även när vi fikar eller umgås. Det är nästan som att hon tävlar om att ”gilla” mest.

Vi har alltid haft en nära relation och kunnat dela livets sorger och glädjeämnen. Mamma har alltid respekterat mitt privatliv och aldrig trängt sig på mina vänner och arbetskamrater – tills hon blev aktiv i sociala medier. Nu är det som att alla spärrar släppt. Hon följer allt jag skriver, kommenterar oavsett ämne och ”gillar” allt jag lägger upp.
Ofta har mamma så bråttom att kommentera att hon inte ens läser igenom vad det handlar om, detta leder till konstiga kommentarer och inlägg som inte är relevanta och som skapar spänd stämning. Tilläggas bör att mamma inte riktigt kan läsa av nyanser i språket och ironiska undertoner. Det bli ofta bara pinsamt.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons