ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Palm: Mustafa upprepade misstag

Omar Mustafa gick emot den lokala partiledningen och fortsatte att bjuda in ”medverkande med förkastliga åsikter” till sammankomster med Islamiska förbundet trots tillsägelser. Därför tvingades han bort från partistyrelsen. Det framkommer i en debattartikel som S-företrädarna Veronica Palm och Olle Burell står bakom.

TT
Uppdaterad
Publicerad

Under dagen har flera krav på besked om varför Mustafa fick lämna styrelsen framförts. Svaren kom i en debattartikel på aftonbladet.se. Veronica Palm, ordförande i Stockholms arbetarekommun, visste sedan tidigare att Omar Mustafa, ordförande i Islamiska förbundet, bjudit in ”medverkande med förkastliga åsikter”. Det framkommer i en artikel artikeln som Palm och S-mannen Olle Burell står bakom. Han blev därför tillsagd att inte göra om det. Men när Mustafa valdes in i partistyrelsen på nationell nivå visade det sig att han ändå upprepat inbjudningarna. En förtroendekris ledde fram till ”en punkt då Omars trovärdighet var så ifrågasatt att det skadade honom, men också vårt parti, på ett allvarligt sätt. Vi såg då inget annat alternativ än att be honom avgå från partistyrelsen”, skriver Palm och Burell.

Partiledningen har tidigare hänvisat till att det är Veronica Palm, som ska förklara varför Mustafa fick lämna partistyrelsen. Men Palm höll sig under onsdagen undan och dök inte upp vid riksdagens voteringar. Hon uppges vara hårt pressad.

Laddar…