Niklas Lidström avgjorde mot Phoenix

Niklas Lidström avgjorde med ett slagskott när endast 38 sekunder återstod av matchen som Detroit vann på hemmais mot Phoenix med 5-4 i NHL-ishockeyn natten till torsdag. Innan dess hade Henrik Zetterberg, som återkom efter tre matchers skadefrånvaro, gett Detroit ledningen med 3-2. När Mikael Samuelsson sedan ökade på till 4-2, assisterad av Johan Franzén, i tredje periodens inledning såg Detroit ut att ta hem tillställningen.

TT
Uppdaterad
Publicerad
AP
Foto: AP
Annons

Men Phoenix och Joakim Lindström hade andra planer; först noterades han för en passningspoäng när Joel Perrault reducerade till 3-4, sedan kvitterade han i numerärt överläge. Matchen såg ut att gå till förlängning när Phoenix drog på sig en utvisning med knappa minuten kvar att spela. Då steg Detroits lagkapten fram och gjorde vinstmålet.

Segern innebar att Detroit för första gången på tre veckor vunnit två matcher i följd. Laget har under denna period släppt in för många mål i numerärt underläge och brottats med skador på bland andra Tomas Holmström, som missade tredje matchen i rad.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons