Maria Rimpi:Gör din röst hörd – vi behöver den

Maria Rimpi

Sökes: En person som tänker nytt, vågar satsa, som anställer, bygger upp, expanderar och just nu sliter hårt för att skapa framtidens storbolag. Finnes: Sveriges finaste pris för entreprenörer – SvD Affärsbragd.

Publicerad
Annons

Ibland hör läsare av sig och tycker att vi fokuserar för mycket på det negativa som händer i affärslivet – rekordförlusterna, de fifflande direktörerna, de sjabblande myndigheterna och bristen på kvinnor i bolagsstyrelser. Det är vår plikt som en av Sveriges tyngsta ekonomiredaktioner att granska missförhållanden i näringsliv och samhälle, men det är förstås också vårt uppdrag att lyfta fram de goda exemplen – företagarna som lyckas och kan fungera som inspiratörer för andra.

Ifjol tog vi ett grepp för att visa på allt det positiva som händer varje dag i svenska företag. Under hela våren och delar av sommaren fokuserade vi på entreprenörskap. Tillsammans med er läsare korade vi Ingvar Kamprad till Alla tiders entreprenör. Samtidigt delades SvD Affärsbragd ut för första gången, ett pris som vår prominenta jury tilldelade Ida Backlund, vd och grundare av Rapunzel, och i juni kunde vi tillsammans med Carnegie utse Framtidens entreprenör, en utmärkelse som togs hem av bolaget Swedish Pharma.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons