Recension

The wolf among us episode 1: FaithStilfull mordgåta utan udd

Telltale följer upp fjolårets stora genombrott med ännu ett spel byggt på en hyllad serie. ”The wolf among us” är vackert, stämningsfullt och riktigt spännande, men blir aldrig lika gripande som sin föregångare.

Publicerad
The Wolf Among Us.

The Wolf Among Us.

Foto: TELLTALE GAMES
Annons

Förra året golvades jag fullständigt av Telltale games ”The walking dead”. Historien om föräldralösa Clementine och den förrymde brottslingen Lee berörde mig som få andra spel. Dels genom ett sällsynt välskrivet och mänskligt manus. Dels genom att tvinga spelaren till en rad svåra moraliska vägval, där ens egna handlingar fick livsavgörande konsekvenser. Serien hyllades unisont och utnämndes av en rad medier, däribland SvD, till ett av fjolårets absolut bästa spel.

Med andra ord är förväntningarna skyhöga på ”The wolf among us”, Telltales första spelserie efter ”The walking dead”. Återigen handlar det om en interaktiv historia som berättas på konventionellt peka-klicka-manér, där ens handlingar och beslut formar historien. Spelet äger rum i samma värld som den hyllade serietidningen ”Fables”, skriven av Bill Willingham. I den har sagofigurer som Snövit, Rödluvan och Paddan ur ”Det susar i säven” fördrivits från sina egna världar och lever i exil på Manhattan. Man styr privatdetektiven Bigby Wolf, mer känd som Stora stygga vargen. När en serie mord sätter skräck i staden blir det hans jobb att komma förövaren på spåren.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons