Hammarbys guldattack: Full fart framåt

Hammarbys tränare Stefan Billborn lägger upp  taktiken inför lördagens allsvenska avslutning.
Hammarbys tränare Stefan Billborn lägger upp taktiken inför lördagens allsvenska avslutning. Foto: Janerik Henriksson/TT

Hammarby behöver tre poäng mot Häcken för att drömmen om guld ska leva. Det lär också krävas full fart framåt. Och många mål. 

– Men det blir ingen kamikaze-plan för att göra fem-sex mål. Vi går in för att vinna matchen och om vi det kommer jag vara jättenöjd oavsett resultat i andra matcher, säger Bajentränaren Stefan Billborn. 

Anders Lindblad
Publicerad
Annons

Obesegrat på hemmaplan och 71 mål framåt efter 29 matcher. Hammarby är allsvenskans målgladaste gäng och säkrade i och med segern mot Östersund senast en åtråvärd plats till Europa kommande säsong. En skön revansch efter det snöpliga avslutet förra året då Bajen, efter att ha varit topp-tre större delen av säsongen, slutade fyra på sämre målskillnad än trean Malmö. 

I dag tar Hammarby emot Häcken på Tele2 arena och det krävs seger, samtidigt som resultaten går Bajens väg, för att klubben ska ta SM-guld nummer två. Det första, och hittills enda, kom 2001. 

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons