Annons

Ta din flygresa till nästa nivå – med dessa tips

Business Class är perfekt för den som vill resa bekvämt, även på semesterresan.
Business Class är perfekt för den som vill resa bekvämt, även på semesterresan.

Trodde du att Business Class bara är för affärsresenärer?
Tänk om.
Anledningarna att välja det även under semesterresan är goda.

Det är en seglivad myt – och till mytens försvar får man väl ändå medge att orden ger vissa antydningar. Men nej, Business Class passar inte enbart folk som reser i tjänsten.

Den som uppskattar lugn och ro i bekväma säten, gott om utrymme och tillgång till flygplatsernas lyxiga lounger gör klokt i att välja Business Class nästa gång – oavsett om resan är jobbrelaterad eller en del av semestern.

Att resa är en härlig upplevelse och den börjar redan på flygplatsen. Så varför inte se till att tiden där, och i flygplanet, blir så trevlig som möjligt?

Utsågs till världens bästa Business Class

Qatar Airways – som flyger från både Stockholm och Göteborg till 160 destinationer världen över – utsågs förra året till Världens bästa flygbolag och Världens bästa Business Class vid Skytrax World Airline Awards och i Trip Advisors omröstning Travellers Choice Awards. Och det är inte svårt att förstå varför.

Här erbjuds du ett brett utbud av service av bästa kvalitet, med hjälp av prisbelönt flygpersonal. Oavsett vilken tid du flyger är du garanterad nylagad mat tillagad på väl utvalda råvaror. Dryckesutbudet har något för alla smaker och tillfällen: allt från exklusiva champagnesorter till nybryggt kaffe.

Över 4 000 underhållningstjänster

I Business Class sitter du avskilt och får lugn och ro. Alla stolar går att fälla till en säng och är utrustade med kuddar och filtar. Perfekt om du vill vila under resan, eller ha en mysig filmstund: här finns över 4 000 olika underhållningstjänster och ett brett utbud av prisbelönta filmer.

Väljer du att flyga i Qatar Airways exklusiva Qsuite-kabin kan du snabbt förvandla ditt säte till ett privat rum med stängbara dörrar och utvikbara sängutrymmen – och sova med samma lugn som på ett hotellrum.

Youtube-profilen Nonstop Dan har i sin populära kanal testat massor av olika Business Class, bland annat Qatar Airways.

– Qatar Airways Qsuite är världens bästa Business Class. Allt från servicen till maten ombord förtjänar sin status som femstjärnig. Du får lyxiga sängkläder, pyjamas på nattflygningar, en värdefull necessär med allt du behöver under flygningen och bland världens bästa utbud av filmer och tv-serier ombord. Upplevelsen är mer lik första klass på många flygbolag, säger han om sin upplevelse av Qsuite.

Lounger – väl värda ett besök

Som Business Class-resenär har du även tillgång till flygplatsernas lounger. Ett hett tips är att utnyttja detta om du har tid över på flygplatsen. Perfekt för att koppla av med en drink och lite snacks i en lugn miljö.

För den som vill ta avkopplingen ett steg längre har många flygplatser tysta vilorum. Är mellanlandningen lång och vid en tid på dygnet som gör sig bra för sömn kan i stället ett besök på flygplatsens hotell vara en god idé. Exempelvis Oryx Airport Hotel på Hamad International Airport, flygplatsen i Doha: ett välutrustat hotell med 100 rum. Här finns också gym, spa, squashbanor och en swimmingpool, och dessa kan du besöka även om du inte checkat in på hotellet.

Hamad International Airport är väl värd ett extra stopp.

En flygplats som ger mervärde åt resan

Hamad International Airport är Qatar Airways hemflygplats. Sedan invigningen 2014 har flygplatsen hyllats för den lyxiga, sofistikerade och eleganta miljön. Utöver hotellet och dess anläggningar erbjuder Doha flygplats mycket annat spännande att se och uppleva: restauranger, massor av butiker, ett av världens största taxfree-områden, ett 30-tal internationella konstverk och mycket annat. För resenärer som har längre mellanlandningar erbjuder Qatar Airways dessutom flera olika sightseeingturer till Doha. En flygplats väl värd ett stopp, helt enkelt.