ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Svenskt Näringsliv: Skippa elstöd till norr

Svenskt Näringsliv har ett förslag till energi- och näringsminister Ebba Busch (KD): Ge inte hushållen i norr något elstöd för november och december, det är elkunderna i södra och mellersta Sverige som har betalat in avgifterna som bekostar det. Arkivbild.
Svenskt Näringsliv har ett förslag till energi- och näringsminister Ebba Busch (KD): Ge inte hushållen i norr något elstöd för november och december, det är elkunderna i södra och mellersta Sverige som har betalat in avgifterna som bekostar det. Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Hushållen i norr borde inte få något elstöd för november och december förra året, anser Svenskt Näringsliv.

Det är ju företagen och hushållen i södra och mellersta Sverige som har betalat in flaskhalsavgifterna som stödpengarna tas från, lyder argumentet.

Lars Larsson/TT, Wiktor Nummelin/TT
Publicerad

Det är i sitt remissvar på regeringens förslag om elstöd till hushållen i hela Sverige för november och december som organisationen avlossar kritiken.

”Svenskt Näringsliv har förståelse för att de höga elpriserna blivit en börda för många hushåll och att detta skapat förväntningar om kompensation. Svenskt Näringsliv menar dock att åtgärder finansierade av kapacitetsavgifter bör riktas till de som svarat för inbetalningarna, det vill säga till kunder i elområde 3 och 4” , skriver organisationen.

Laddar…