Presidentens plan orsakar ramaskri

Tonfallet bland president Obamas motståndare ter sig allt mer hysteriskt. De beskriver hans sjukvårdsplaner som onda och hävdar att framtida pensionärer hotas av utrotning. Förväntningarna på hans eget framträdande idag är därför extra stora och det är prov på ledarskap som efterlyses.

Karin Henriksson
Publicerad
Annons

Flera konkurrerande skrivningar som gäller USA:s vårdreform har lagts fram i kongressen nu i sommar. Ändå kan Barack Obama fortfarande hysa gott hopp om att enighet kommer att nås om ett samlat lagförslag mot slutet av september. Men tiden är knapp och de senaste dagarna har dominerats av bilder från de så kallade torgmöten som ordnats av kongresspolitiker runt om i landet för att diskutera sjukvården - men där folk råkat i luven på varandra.

Barack Obama gick ju till val på löften om att utvidga skyddet för landets stora andel invånare som står utanför vården och på tisdagseftermiddagen är reformplanerna huvudämne på ett torgmöte han själv ska leda i New Hampshire. Precis som vid makarna Clintons misslyckade försök 1993-94 växer missnöjet bland de betydligt fler som är nöjda med sin försäkring.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons