Recension

Scorpion kingSövande stridsscener i slowmotion

Publicerad
Annons

Gillar ni att se lättklädda muskelberg flyga genom luften i slow motion? Då är detta filmen för er. Det mesta går i slow motion; svärd som svingas, pilbågar som spänns, knivar som kastas. Stridsscenerna är den här filmens själva essens även om det är långt till de asiatiska kampfilmerna. Minuterna då ingen slåss kan räknas på ena handens fingrar.
Scorpion king tillhör samma genren som Conan - barbaren. Den utspelar sig i en avlägsen fantasytid där stammar i konstiga frisyrer och minimala höftskynken kämpar om kungamakt och magiska kvinnor. Till genrens förtjänster hör att den är färgblind - etniciteten spelar ingen roll, bara styrkan räknas.
Att Arnold Schwarzenegger bröt på österrikiska i rollen som Conan var snarast en tillgång. Wrestlingstjärnan The Rock, som spelar Scorpion king, är ingen avancerad skådespelare men har absolut ett spektakulärt utseende liksom hans buddie spelad av Michel Clarke Duncan från Den gröna milen. Där ligger damerna i lä. Scenografi och specialeffekter är påkostade och fantasifulla, men de räcker inte för att motverka den sövande effekten som uppstår vid ljudet av korsade klingor.

Jeanette Gentele

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons