ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

”Vinstförbud vore ett misstag”

Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven har ännu inte satt ner foten om partiets inställning till vinster i välfärden. Inom partiet, och bland S-väljarna, finns såväl de som vill värna valfriheten och de som inte alls vill ha privata företag i välfärden.
Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven har ännu inte satt ner foten om partiets inställning till vinster i välfärden. Inom partiet, och bland S-väljarna, finns såväl de som vill värna valfriheten och de som inte alls vill ha privata företag i välfärden. Foto: Adam Ihse/Scanpix

Det vore ett stort misstag om de mest högljudda inom S och LO lyckas tvinga Stefan Löfven att gå till val på att förbjuda vinster i välfärden. Det råder ingen tvekan om att ett förbud kraftigt skulle minska medborgarnas valfrihet, skriver förre S-strategen Stefan Stern.

Publicerad
Annons

Vad ska vara politikens yttersta mål om inte varje människas frihet att utvecklas till den hon eller han vill bli? Det var därför rätt av socialdemokratin att bygga ut sjukvård, skola och omsorg till alla. Det skapade frihet – och möjlighet till social mobilitet – för individen oavsett bakgrund. Fler kunde med egen kraft göra en längre livsresa än den som ryggsäcken hemifrån packades för.

Laddar…