ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

”Helt fel lösningar för att stoppa ekobrott”

Justitieminister Morgan Johansson är ansvarig för regeringens förslag att komma åt ekonomisk brottslighet, men förslagen får kritik från näringslivets företrädare.
Justitieminister Morgan Johansson är ansvarig för regeringens förslag att komma åt ekonomisk brottslighet, men förslagen får kritik från näringslivets företrädare. Foto: Christine Olsson/TT

Våra politiker tycks tyvärr inte förstå strukturen för den ekonomiska brottsligheten och förslår därför helt fel lösningar. Det skriver företrädare för företagen och uppmanar till nya direktiv.

Publicerad
Annons

Ett starkt och väl fungerande samhälle kräver en stark ekonomi och därför är den växande ekonomiska brottsligheten ett hot mot hela samhället. Detta har nu uppmärksammats av våra politiker som tyvärr inte tycks förstå strukturen för den ekonomiska brottsligheten och därför föreslår helt fel lösningar. Ekonomisk brottslighet förekommer på många områden, till exempel i form av bedrägerier, bidragsfusk, skattefusk, svart arbetskraft och penningtvätt. För att motverka detta har regeringen nu tillsatt en utredning som ska föreslå åtgärder för att förhindra brott som sker med hjälp av aktiebolag. Redan här uppstår det första felet, eftersom de största och snabbast växande områdena av ekonomisk brottslighet utförs av andra aktörer än bolagen i form av bedrägerier och bidragsbrott.

Laddar…