ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Stoltenberg: Turkiet stoppar inte Sverige

Tysklands utrikesminister Annalena Baerbock och Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg (på länk från Bryssel) vid söndagens presskonferens i Berlin.
Tysklands utrikesminister Annalena Baerbock och Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg (på länk från Bryssel) vid söndagens presskonferens i Berlin. Foto: Michael Sohn/AP/TT

Turkiet kommer inte att stoppa ett svenskt inträde i Nato, säger försvarsalliansens generalsekreterare Jens Stoltenberg.

Beskedet kommer efter att Turkiets utrikesminister pekat ut Sverige som ett större problem än Finland när det kommer till en Natoansökan.

Niklas Svahn/TT, Simon Uggla/TT
Publicerad
Annons

På söndagen fortsatte utrikesministrarna för de 30 Natoländerna sina överläggningar i Berlin. Efteråt höll Tysklands utrikesminister Annalena Baerbock en pressträff tillsammans med Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg, som deltog på länk från Bryssel sedan han testat positivt för covid-19.

– Turkiet har gjort klart att deras avsikt inte är att blockera medlemskap. Jag tror att vi kommer att kunna hantera frågorna de lyft utan att fördröja processen. Jag tror fortfarande på en snabb och smidig process, säger Stoltenberg.

Laddar…