Gamla gårdar och grottor med vin

Vi gör turer på historiska gårdar och möter stolta producenter i cavans hemstad.

Publicerad
Lång, trång gång: Grottgångarna hos Codorníu är många och långa och vi är tacksamma att vi får åka ett litet elektriskt tåg så att vi slippar gå vilse. För att underlätta orientering har alla gångar namn.

Lång, trång gång: Grottgångarna hos Codorníu är många och långa och vi är tacksamma att vi får åka ett litet elektriskt tåg så att vi slippar gå vilse. För att underlätta orientering har alla gångar namn.

Foto: KARIN GRIP
Lagring: Recaredo lagrar sin cava i minst 30 månader. Minimigränsen för cava är 9 månader. Detta betyder att all Recaredos cava är Gran reserva.

Lagring: Recaredo lagrar sin cava i minst 30 månader. Minimigränsen för cava är 9 månader. Detta betyder att all Recaredos cava är Gran reserva.

Foto: KARIN GRIP
Museum: Codorníu var först med att tillverka cava och delar av grottorna, cave, där cavan lagras för en andra fermentering, är museum.

Museum: Codorníu var först med att tillverka cava och delar av grottorna, cave, där cavan lagras för en andra fermentering, är museum.

Foto: KARIN GRIP
Fin flaska: Augustí Torelló Mata stolthet är cavan Kripta med rundad botten.

Fin flaska: Augustí Torelló Mata stolthet är cavan Kripta med rundad botten.

Foto: KARIN GRIP
Tapas: Pimiento de Padrones  är en klassisk tapas som passar utmärkt tillsammans med ett glas cava. Enligt traditionen ska den som får de stark paprika stå för notan. Så det gäller att hålla masken.

Tapas: Pimiento de Padrones är en klassisk tapas som passar utmärkt tillsammans med ett glas cava. Enligt traditionen ska den som får de stark paprika stå för notan. Så det gäller att hålla masken.

Foto: KARIN GRIP
Jord: Ton Mata, passionerad vd för Recaredo visar jorden i vilken druvorna Xarel-lo, Parellada och Macbeo växer.

Jord: Ton Mata, passionerad vd för Recaredo visar jorden i vilken druvorna Xarel-lo, Parellada och Macbeo växer.

Foto: KARIN GRIP
Villa: Den vita modernistavillan hos Codorníu, ritad av Josep Puig var förr familjen Raventós som äger cavaföretaget, hem.

Villa: Den vita modernistavillan hos Codorníu, ritad av Josep Puig var förr familjen Raventós som äger cavaföretaget, hem.

Foto: KARIN GRIP
KARIN GRIP
Foto: KARIN GRIP
Annons

Bubblig och gärna torr. Ibland bara för en euro. I de flesta reseguider till Barcelona tipsas om minst en så kallad cavabar där det mousserande vinet flödar. Drycken gillas lika mycket av turisterna som av spanjorerna, och den passar utmärkt till några tapas en sen eftermiddag.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons