Fem saker Trump lovade i sitt första tal som president

Utrota radikal islamism, handlingskraft, en stark militär, utrikespolitik som sätter Amerika först, samt ta tillbaka jobb och tillväxt. Det är fem saker USA:s nyblivne president Donald Trump utlovar.

Olle Ohlsén Pettersson
Publicerad
Annons

Den nyblivne presidenten lovade att ”vi ska förstärka gamla allianser och bilda nya, och förena den civiliserade världen mot radikal islamisk terrorism, som vi ska utrota fullständigt från jordens yta”. Vidare lovar presidentens hemsida att Trumpadministrationen kommer att arbeta med internationella partners för att skära av terrorgruppers finansiering, och att syssla med cyberkrigsföring för att störa och slå ut propaganda och rekrytering till sagda terrorgrupper.

Donald Trump sade sig vara trött på ”politiker som bara pratar men inte gör något, som klagar konstant men aldrig gör något åt saken”. Han tillade att ”tiden för tomt prat är över. Nu är det tid för handling. Låt ingen säga till dig att det inte är möjligt. Ingen utmaning är lika stor som hjärtat och kämparandan i Amerika. Vi kommer inte att misslyckas. Vårt land ska frodas och blomstra”.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons