Krönika

Jenny Nordberg:När Hillary blev cool

Jenny Nordberg
Hillary Cinton med två utrikesministrar, Saudiarabiens Prince Saud Al-Faisal till höger och Kuwaits Sheikh Sabah Khaled al-Hamad Al-Sabah.
Hillary Cinton med två utrikesministrar, Saudiarabiens Prince Saud Al-Faisal till höger och Kuwaits Sheikh Sabah Khaled al-Hamad Al-Sabah. Foto: BRENDAN SMIALOWSKI/AP
Publicerad
Annons

NEW YORK. Inte ens den mest inbitne politikernörd har lyckats bli särskilt exalterad över republikanernas primärvalssäsong den här gången. Det har varit en laguppställning som förvisso har gormat högt och gjort av med mycket pengar, men som nu ändå tycks utmynna i valet av en stoisk mormon med drag av en föga karismatisk McKinseykonsult, som inte ens republikanerna själva hoppar högt över. Inte ens det kommande presidentvalet, med en sittande president som kandiderar för omval, har hunnit bli ett engagerande samtalsämne i New York.

Det är iställt en helt annan person – och ett helt annat valår – som folk älskar att prata om just nu. Hillary 2016. Ska hon, eller ska hon inte? Kör hon ett försök till? Spekulationerna har bubblat redan sedan hon förlorade primärvalet mot Obama, men de tog verklig fart igen när hon meddelade att hon nu inte tänker fortsätta som utrikesminister om Obama vinner igen. En perfekt tidpunkt att dra sig tillbaka för att börja fila på en egen kampanj, mumlar många, som också pekar på att redan när hon utsågs till Secretary of State lades grunden för en perfekt plattform för ett framtida demokratiskt presidentrace.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons