ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Shakespeare i ruinen lockar till hjärtliga skratt

Ola Johansson
Publicerad
Annons

Mycket väsen för ingenting
Roma Klosterruin, Gotland
Text: William Shakespeare
Regi: Thomas Segerström
Medverkande: Andrea Edwards, Stig Engström, Malin Arvidsson, Michael Segerström, Nina Pontén, Peter Järn, Jonas Kruse, Danilo Bejarano, m fl

”Mycket väsen för ingenting” sätts upp för andra gången i Romateaterns sextonåriga sommarrepertoar med Shakespeareföreställningar. Hur den första tog sig ut vet jag inte, men om det nya uppförandet råder ingen tvekan: den kommer att hänföra folk under Gotlands ljusa sommarkvällar framöver.
Med teaterns ambition att göra en så bred publik som möjligt bekant med Shakespeare är det inte så konstigt att det sluga och kärlekskranka lustspelet iscensätts på nytt. Det är skrivet på lättfattlig prosa, har en överblickbar rolluppsättning och intrigen är ungefär lika krånglig som ett såpoperaavsnitt. Lite amour här, lite snyftningar där, men inga blodsutgjutelser. Samtidigt är komedin smart, bitsk och rolig.
Thomas Segerströms kommentar om att stycket ställer de rätta
frågorna om det pågående Irakkriget måste vara något av det mest långsökta som skrivits i ett programblad; ”Mycket väsen för ingenting” ser man för att få sig några goda skratt - därmed basta.
Konsten är att locka fram hjärtliga skratt genom bra scenartister och det lyckas regissören utmärkt med.

Laddar…