ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Javier Hernandez – talangen som Sir Alex värvade i största hemlighet

21-årige Javier Hernandez har på ett halvår gått från a-landslagsdebut till att vara en av Mexikos hetaste spelare inför VM i Sydafrika. Han är så het att Manchester Uniteds tränare Sir Alex Ferguson tvingades till största hemlighetsmakeri för att värva spelaren till klubben.

Andreas Lundin
Publicerad
Annons

Mexiko har under flera år sökt efter ersättare till anfallsikonerna Jared Borgetti och Cauhtemoc Blanco som nu hunnit bli 36 respektive 37 år gamla. Hoppet stod länge till Carlos Vela och Giovani dos Santos som var tongivande i det lag som sensationellt vann guld i U17-VM 2005. Men spelarna har trots spel i europeiska toppklubbar inte utvecklats lika snabbt som många hade förväntat sig.

Men nu står alltså Javier Hernandez redo att ta över. Han gjorde i höstas debut i landslaget och har på 10 landskamper gjort 5 mål. I klubblaget Chivas Guadalajara har han den här säsongen noterats för 21 mål på 28 matcher. Men nästa säsong väntar större utmaningar. Manchester United har värvat Hernandez för cirka 140 miljoner kronor efter stort hemlighetsmakeri av Sir Alex Ferguson.

Laddar…