Analys

Lena Hennel:Svårt att se slutet på kräftgången i S

”Om en handfull hela tiden springer omkring och pratar illa får de reda ut detta.” Orden är S-ledaren Håkan Juholts i en intervju i radion i går morse. Det var en kommentar till den middagskonversation mellan ex-ministrarna Thomas Östros, Sven-Erik Österberg och Björn Rosengren som ägde rum tidigare i veckan. Enligt Expressen ska de tre ha diskuterat partiets ”förfall”. Slutsatsen: att Juholt måste avgå.

Lena Hennel
Publicerad
Annons

På väg in till verkställande utskottet i går morse förnekade Sven-Erik Österberg att han någonsin skulle ha formulerat sig så. I stället deklarerade han sitt stöd: ”Jag har uttalat förtroende för Håkan Juholt och det är där jag står”. En kort stund senare bänkade han sig vid samma sammanträdesbord som sin partiledare, till ett VU-möte som måste ha varit allt annat än ljust.

Oavsett vad som sagts vid middagen så är det nämligen ännu ett exempel på att de interna stridigheterna inom Socialdemokraterna nu blottläggs med en sällan skådad brutalitet. Och Håkan Juholt kan inte göra mycket annat än att hjälplöst titta på.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons