Wonder WomanSuperhjältefilmen vi längtat efter – äntligen

Gal Gadot som Wonder Woman.
Gal Gadot som Wonder Woman. Foto: Warner Bros/IBL

”Wonder Woman” lever till stor del upp till förväntningarna efter serieförlaget DC:s många bakslag. Filmen blandar klassiskt äventyr och mäktiga stridsscener med en strålande Gal Gadot i huvudrollen som amasonkrigare.

Publicerad
Annons

Det med en stor lättnad nya ”Wonder Woman”-filmen tagits emot: äntligen en DC-film med uttänkt kronologi, underhållande dialog och rollfigurer att engagera sig i. Möjligen lågt ställda förväntningar på en film med en budget på omkring 1,3 miljarder kronor, men förståeligt efter förra årets totalhaveri ”Suicide Squad” och den tråkiga, märkligt pretentiösa ”Man of steel” från 2013.

20 år har det tagit att förverkliga projektet med en blockbuster om Wonder Woman. Påtänkta regissörer har varit lika många som huvudrollsinnehavare: Sandra Bullock, Sarah Michelle Gellar, Angelina Jolie, Eva Green och Kristen Stewart har alla funnits med i diskussionerna (men vi bör nog vara tacksamma att ”Drive”-regissören Nicolas Winding Refn inte fick lägga händerna på den kvinnliga DC-hjälten).

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons