ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Nya trend: laga mat i diskmaskinen

Glöm ugnen och spisen – nu är det matlagning i diskmaskinen som gäller. Inte nog med att maten enligt uppgift blir utsökt god, dessutom är metoden miljövänlig eftersom du kombinerar matlagning och diskning.

SvD
Publicerad
Matlagning i diskmaskin lanseras av den italienska matskribenten Lisa Casali i en ny bok. Foto: SCANPIX

Laga mat i diskmaskinen, kan det vara något? Det tycker i alla fall den italienska matskribenten Lisa Casali som utkommit med en bok i ämnet, hon menar att maten kan tillagas under en normal diskmaskinstvätt under förutsättning att den förslutits ordentligt. Så länge maten placeras i en vakuumpåse eller lufttät behållare kommer den inte att komma i kontakt med diskmedlet eller smuts från disken.

Casali menar också att metoden är miljövänlig eftersom du kan diska och laga mat på samma gång.

WEBB-TV:
Lisa Casali lagar mat i diskmaskinen

Enligt Daily Telegraphs Xanthe Clay lämpar sig fisk särskilt bra att tillagas i diskmaskinen eftersom den ångas i hettan från vattnet. Diskmaskinen fungerar ungefär på samma sätt som en ångugn och medan en del råvaror kan tillagas i en ”lågenergiinställning” kräver andra mer värme för att kunna tillagas ordentligt.

Ju högre tillagningstemperatur en råvara kräver, desto svårare att få till den bra i diskmaskinen. Lisa Casalis receptsamling innefattar bland annat couscous, nötkött, havsabborre och äppelpaj.

SVD.SE