Marknadens dom är hård

Aktiemarknaden är hård. Frågan är om den är rättvis?
Ericssons niomånaders rapport var bra, där såväl omsättning som resultat låg väl i paritet med förväntningarna. Men det räcker inte för få aktien att lyfta. Hela uppgången efter publiceringen av den överraskande starka halvårsrapporten är därmed snart bortsopad.

Publicerad
Annons

Marknaden behöver uppenbarligen bli rejält positivt överraskad för att inte den underliggande gnagande och lite diffusa oron ska ta överhanden. Före rapporten var fokus inställt på hur försäljningen skulle utvecklas under det tredje kvartalet, samt hur ledningens uttalanden om marknaden för 2006 skulle formuleras.

Nu blev det ingen dramatik i detta heller. Försäljningen kom in som väntat. De två miljarder kronor från den stora amerikanska Cingular-ordern, som flyttades från tredje till andra kvartalet gav inget NYTT större hack i försäljningssiffrorna. Svanbergs utlåtanden om marknaden för 2006 var också helt i linje med vad som realistiskt kunde förväntas. Det handlar om en moderat tillväxt för systemförsäljningen, räknat i dollar, och en god tillväxt vad gäller möjligheterna att teckna nya servicekontrakt.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons