Småföretag vill redan anställa

Sysselsättningen väntas öka inom handel och tillverkning under årets sista kvartal medan den minskar inom offentlig förvaltning samt i tjänstesektorn. Det är så Sveriges personalchefer bedömer utvecklingen inför årets sista kvartal. Det är i mindre och mellanstora företag som sysselsättningen bedöms öka, enligt IC Potentials personalchefsindex.

Publicerad
Annons

Det ser inte ljust ut beträffande sysselsättningen inför årets sista kvartal, i den bedömning som Sveriges personalchefer gör. Det visar analysföretaget IC Potentials personalchefsindex för fjärde kvartalet som SvD Näringsliv har fått ta del av. Sett till samtliga företag i undersökningen – över hela Sverige och i alla branscher – är det fler personalansvariga som tror att de ska minska bemanningen under årets sista kvartal, jämfört med kvartalet före, än som tror att de ska öka bemanningen.

Mest pessimistiska är företag med fler än 200 anställda. Mindre och mellanstora företag, de som har mellan 20 och 200 anställda, är mer positiva: där tror en större andel på en ökning av bemanningen än de som tror på en minskning.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons