von Trier provocerar igen

Än en gång har Lars von Trier gjort skandal i Cannes. Hans udda skämt om porrfilm, judar och nazism på onsdagen fick många att ta illa upp.

Spektra, SvD, TT
Publicerad
Lars von Trier vid presskonferensen i Cannes, där han chockade publiken genom att säga att han är nazist. Världspressen visste inte om uttalandet skulle tolkas som ett skämt eller inte.  von Trier själv poserade med ordet ”fuck” skrivet på fingrarna.

Lars von Trier vid presskonferensen i Cannes, där han chockade publiken genom att säga att han är nazist. Världspressen visste inte om uttalandet skulle tolkas som ett skämt eller inte. von Trier själv poserade med ordet ”fuck” skrivet på fingrarna.

Foto: REUTERS
Annons

– Jag är bara på gott humör. Jag hamnade på lite sidospår och kom inte till någon poäng, säger han efteråt.

Egentligen skulle presskonferensen handla om den nya filmen ”Melancholia”, som visades för pressen på onsdagsmorgonen. Och till en början talades det om denna film om jordens undergång och om symboliken i den. Men Lars von Triers skämtlynne, som ibland är av det udda och provocerande slaget, tog gradvis över. Bland annat hävdade han att Kirsten Dunst krävde att få vara naken i filmen.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons