Ett rum för alla

Att skaffa ett nytt hem innebär i dag ofta att man får ett nyrenoverat kök på köpet. Inredaren och stylisten Nanna Lagerman vet hur man kan skapa ett personligt kök utan att riva ut allt. ”Det är detaljerna som gör det”, säger Nanna Lagerman.

Petra Månström
Publicerad
Annons

Nanna Lagerman gick på visningar i två år innan hon äntligen hittade lägenheten där hon kunde förverkliga sin köksdröm: en öppen planlösning där kök, matsal och vardagsrum blev till ett. Helt enkelt en plats där alla i familjen kan vistas samtidigt men göra olika saker, som att laga mat, ligga i soffan och läsa en tidning, arbeta vid datorn eller diska.

– Det var inte lätt att hitta en lägenhet där det gick att skapa ett stort kök- och umgängesrum och där det samtidigt gick att bygga om för att få fyra små sovrum, vilket vi behövde.
Nanna har arbetat som inredare och stylist i snart tio år. Hon har stylat många inredningsjobb för Elle Interiör, jobbat med reklamkampanjer och skapat miljöer, varav många kök, till Ikeakatalogen. I dag jobbar hon också med privata inredningsuppdrag.
För att få det stora umgängesrum med kök som Nanna ville ha var hon tvungen att rita om själva planlösningen. Det innebar att två väggar fick slås ut, vilket bostadsrättsföreningen hade godkänt innan lägenhetsköpet trädde i
kraft. Dessutom fick en ny vägg byggas för att få det extra sovrum som behövdes.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons