Jordskalv väckte stockholmare

Jessica Löfström och valpen Kasper vaknade båda av den kraftiga smällen. De bor precis vid epicentrum av det unika jordskalv som skakade stora delar av centrala Stockholm natten till i går.

Publicerad
Jessica Löfström bor mitt i jordskalvets centrum. Hon fick trösta sin 13 veckor gamla valp Kasper som blev rädd och började skälla efter knallen.	Skalvet som mätte runt 2,0 på Richterskalan hade sitt epicentrum 
i närheten av nya Lärarhögskolan på Kungsholmen.

Jessica Löfström bor mitt i jordskalvets centrum. Hon fick trösta sin 13 veckor gamla valp Kasper som blev rädd och började skälla efter knallen. Skalvet som mätte runt 2,0 på Richterskalan hade sitt epicentrum i närheten av nya Lärarhögskolan på Kungsholmen.

Annons

Martin Fallebo på femte våningen hörde ingenting. Anne Havefeldt, som bor precis ovanför porten, vaknade inte heller. Men i hennes dröm rasade huset.

Det ligger vid jordskalvets epicentrum – enligt seismologerna ungefär 150 meter öster om den nya lärarhögskolan på Kungsholmen i Stockholm. Skalvet, som inträffade klockan 01.27 natten till i går, fick Jessica Löfström på sjätte våningen att sätta sig upp i sängen. Valpen Kasper vaknade och skällde.
– Det var en kraftig smäll och hela huset skakade. Jag trodde att var en olycka eller att de höll på med något vid en byggarbetsplats, säger hon.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons