Bråvalla inleder med tungt avhopp

Den tredje upplagan av Bråvallafestivalen inleddes på torsdagen och redan under insläppet drabbades den av ett bakslag. I sista stund ställde dragplåstret Angel Haze in sin konsert "av logistiska skäl".

TT
Publicerad
Annons

Sveriges största musikfestival slog upp sina portar under en grå himmel och med ett visst mått av irritation i luften. Insläppet, planerat att äga rum klockan 12, drog ut på tiden och missnöjet spred sig bland delar av de hundratals besökarna som hängt på låset. Andra tog situationen med ro och skanderade: "Jag vill komma in, Margareta!" till tonerna av Sten & Stanleys evergreen.

Kort efter insläppet drabbades festivalen av sitt första avbräck när den hajpade amerikanska rapparen Angel Haze ställde in sin spelning bara en timme före avsatt tid – av logistiska skäl enligt festivalens app. På Twitter hade stjärnan skrivit om lugnet i skogarna i Virginia, vilket fick många fans att oroligt undra om det verkligen skulle bli någon festivalkonsert. Senare under eftermiddagen tog Angel Haze till Twitter för att anklaga flygbolaget SAS för att ha gett bort rapparens plats på flyget till Sverige strax före avgång.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons