”Ett bra försvar kostar 100 miljarder”

Beredskap och stridsduglighet skall förstärkas. Här har alliansregeringen redan gjort en del, men mer måste till, skriver Dag Sundström och Per Egon Johansson.
Beredskap och stridsduglighet skall förstärkas. Här har alliansregeringen redan gjort en del, men mer måste till, skriver Dag Sundström och Per Egon Johansson. Foto: Daniel Nilsson

Vår bedömning är att Sveriges säkerhetspolitiska läge är så allvarligt att alla goda och ansvarsfulla politiska krafter nu måste ta helt nya och kraftfulla tag inom försvars- och säkerhetspolitiken, skriver Dag Sundström och Per Egon Johansson.

Publicerad
Annons

Förtroendet stater emellan och säkerheten för mindre nationer och folk fortsätter att försämras i Europa och världen som helhet. Den internationella politiken blir alltmer baserad på vapenmakt och under 2014 har kriget kommit tillbaka till Europa i och med Rysslands intervention i Ukraina. Motsättningarna på det globala planet ökar, med ett vingklippt FN som konsekvens. Hoten mot Baltikum och vårt direkta närområde är i dag en realitet.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons