Senaste nytt om Ukrainakrisen

Dramatiken i Ukraina fortsätter. En svensk officer hålls fången i staden Slovjansk tillsammans med andra OSSE-inspektörer. G7-länderna är eniga om att skärpa sanktionerna mot Ryssland. Det rapporteras också om ryska plan som korsat Ukrainas gräns. Läs SvD:s senaste liverapport om händelseutvecklingen.

Maria Carling, Frida Svensson
Publicerad
Annons

14:05 Jan Majlard:
Oroligheterna i östra Ukraina ser ut att blossa upp inför helgen. En ukrainsk militärhelikopter på en militärbas nära Slovjansk har exploderat sedan den träffats av granateld från en krypskytt. Piloten lyckades ta sig ur helikoptern, som stod på marken, utan att bli skadad. Det rapporterar AFP. Händelsen följer på den då sju personer skadades natten till fredagen av en sprängladdning vid en vägspärr nära Odessa i södra Ukraina. Invånare i staden har byggt upp ett flertal vägspärrar utanför Odessa för att stoppa proryska separatister att ta sig från utbrytarregionen Transnistirien, skriver Reuters. Enligt ett vittne som Interfax talat med ska en bomb ha slängts från en förbipasserande bil mot vägspärren.

14:06 Jan Majlard:
På fredagsförmiddagen rapporterades att ryska trupper som övar nära Ukraina har kommit så nära som en kilometer från gränsen. Det hävdar hävdar Ukrainas försvarsminister Mychailo Koval som citeras av nyhetsbyrån Interfax.
Det ryska flyget ska också ha deltagit i manövern, enligt Koval.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons