”Jag är bara 22, jag klarar mig i tio år till”

”Jag älskar det jag gör. Att göra musik som når ut till så många är den bästa känslan i världen. Mina ursprungsmål att spela på klubbar och försörja mig själv är redan uppnått, allt det andra är bara bonus”.

Så sade Tim ”Avicii” Bergling när SvD träffade honom i samband med Summerburst i Göteborg 2012. Vi återpublicerar nu texten.

Tobias Brandel
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Tim Bergling, mer känd som Avicii, lämnar scenen punktligt klockan 23, längre än så får Göteborgsupplagan av Summerburst inte hålla på. Bara sekunderna efter att han dragit usb-stickan med sin musik ur dj-båset börjar råddarna packa ner strålkastare och högtalare. Tim och hans entourage av människor med mer eller mindre tydliga uppgifter får kryssa fram mellan lastbilar och gaffeltruckar på Valhalla IP:s dammiga grusplan.

–Grymt. Det var riktigt grymt. Det är första gången de haft en elektronisk festival här i Göteborg, det var lite samma känsla som på Summerburst i Stockholm förra sommaren, man märker att det är något nytt för alla. De är så jävla taggade, säger Tim, svettig med kepsen bak och fram i en minimal soffa.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons