Med tid för mat, golf, familj – och Borg

Hans politiska förebild är Nelson Mandela, men vardagen präglas mer av Anders Borg. När finansministern i morgon lägger fram höstbudgeten filar Tommy Waidelich som bäst på Socialdemokraternas nya ekonomiska politik.

Uppdaterad
Publicerad
Annons

Att namnet Tommy Waidelich väckte många frågetecken när den då nyvalde Håkan Juholt presenterade partiets ekonomiska talesman är inget nytt. Ett knappt halvår senare har vi vant oss vid det tyskklingande namnet, men också vid den ständiga frasen ”det ska vi presentera i höst” när det ställts alltför detaljerade frågor om skatter eller ersättningsnivåer.

Nu är det höst, och den som vill veta mer om socialdemokraternas ekonomiska politik får snart sin nyfikenhet stillad. På torsdag presenterar han en rapport om det ekonomiska läget, då han även drar upp riktlinjerna inför den kommande skuggbudgeten. Vad vi vet än så länge är att Waidelich och Juholt inte alltid går i takt när det gäller ekonomin – när Tommy säger att det inte blir någon euro i Sverige under hans livstid, lägger Håkan till ett ”han menar nog sin politiska livstid”, när Waidelich använt såväl rot- som rut-avdrag privat, är det något Juholt säger att han vill avskaffa.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons