Glassbilens melodi avslöjade misstänkt kidnappargömma

I dag begärs en av Fabian Bengtssons kidnappare häktad misstänkt för människorov. I nästa vecka åker polis och åklagare till Wien för att förhöra den man som gripits där för sin inblandning i kidnappardramat.

Bosse Brink
Publicerad
Annons

Den 43-årige man som i dag ställs inför häktningsdomaren vid Göteborgs tingsrätt är begärd häktad på sannolika skäl misstänkt för människorov. Åklagaren Peter Larsson anser alltså att han inte ska häktas för utpressning.
43-åringen greps i torsdags i samband med en husrannsakan i en lägenhet i Gårda i centrala Göteborg. Polisen misstänker att det var i den lägenheten som Fabian Bengtsson hölls fången mellan den 17 januari och den 3 februari.
Med stor sannolikhet var fler personer inblandade i kidnappningen, och enligt källor inom Göteborgspolisen kan det inom kort bli aktuellt med fler gripanden.
Lägenheten i Gårda kom polisen på spåren delvis tack vare kidnapparnas klantighet. De lät Bengtsson behålla sin klocka och denne hade sinnesnärvaro nog att registrera och komma ihåg när han hörde den omisskännliga signaturen från en Hemglassbil, berättar Aftonbladet.
Polisen kunde stämma av tidsuppgiften med körschemat för Hemglassbilarna som alltid kör till bestämda adresser på bestämda bilar.

Den
tekniska undersökningen
av lägenheten i Gårda fortsätter under hela helgen.
I nästa vecka ska polis och åklagare resa till Wien för att förhöra den man som sitter i arrest hos den österrikiska polisen. Han är häktad i sin utevaro av Göteborgs tingsrätt och begärd utlämnad till Sverige.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons