Johan Rosenqvist:Mr Greens aktie får grönt ljus

Johan Rosenqvist

Med bibehållen tillväxt och marknadsföring i nivå med tidigare år ser vinsterna ut att äntligen kunna ta fart för Mr Green. Men aktien är ett spekulativt köp anser tidningen Aktiespararen.

Uppdaterad
Publicerad
Fredrik Sandberg/TT
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Annons

Mr Green är till skillnad från Betsson och Unibet ett spelbolag som endast fokuserar på kasinospel. Strax efter bolagets börsnotering under 2013 rådde det eufori kring aktien. Denna har sedan dämpats av sjunkande marginaler, återkommande insiderförsäljningar och en skattetvist i Österrike där bolaget under 2014 reserverade 108 miljoner kronor.
Givet den expansiva fasen Mr Green har befunnit sig i, och fortfarande gör, har lönsamheten lidit. Den översta raden i resultaträkningen har dock övertygat med en stark tillväxt om 52 samt 35 procent under 2013 och 2014.

Den största delen av bolagets tillväxt har på senare år kommit från marknader utanför Norden. Under 2013 utgjorde den nordiska marknaden 65 procent av intäkterna. På rullande tolv månaders basis har andelen nu sjunkit till 49 procent. Isolerat till det andra kvartalet i år uppgick den till 45 procent.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons