ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Norra Kaukasien är huvudspåret

självmordsattentat Moskva drabbades i går av en ny terrorattack när självmordsbombare slog till mot Moskvas största flygplats Domodedovo. Minst 35 personer dödades och ett hundratal skadades vid attacken. Misstankarna går i första hand till norra Kaukasien.

Jan Blomgren
Publicerad

Den stora klockan på Domodedovas flygplats, cirka 40 kilometer sydöst om Moskvas centrum, visade på 16.32 när en våldsam explosion inträffade vid bagageutlämningen i den internationella terminalen. Antalet döda rapporterades först till tio, men steg i takt med att räddningspersonal kom fram. Utländska medborgare, bland annat minst en britt, fanns bland offren, uppgav Interfax.

Senast den ryska huvudstaden drabbades av ett svårt terrordåd var i mars i fjol, då två kvinnliga självmordsbombare sprängde sig själva och 39 personer till döds i stadens tunnelbana. Misstankarna om vilka som låg bakom dådet går spontant till den martyrbrigad som i april 2009 återupprättades i norra Kaukasien och som styrs av militanta islamister med mål att upprätta ett emirat i norra Kaukasien.

Laddar…