Norra Kaukasien är huvudspåret

självmordsattentat Moskva drabbades i går av en ny terrorattack när självmordsbombare slog till mot Moskvas största flygplats Domodedovo. Minst 35 personer dödades och ett hundratal skadades vid attacken. Misstankarna går i första hand till norra Kaukasien.

Publicerad
Annons

Den stora klockan på Domodedovas flygplats, cirka 40 kilometer sydöst om Moskvas centrum, visade på 16.32 när en våldsam explosion inträffade vid bagageutlämningen i den internationella terminalen. Antalet döda rapporterades först till tio, men steg i takt med att räddningspersonal kom fram. Utländska medborgare, bland annat minst en britt, fanns bland offren, uppgav Interfax.

Senast den ryska huvudstaden drabbades av ett svårt terrordåd var i mars i fjol, då två kvinnliga självmordsbombare sprängde sig själva och 39 personer till döds i stadens tunnelbana. Misstankarna om vilka som låg bakom dådet går spontant till den martyrbrigad som i april 2009 återupprättades i norra Kaukasien och som styrs av militanta islamister med mål att upprätta ett emirat i norra Kaukasien.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons