C-politiker: Fel att ta fler miljarder från Stockholm

Ministrarna Lena Hallengren, Stefan Löfven och Ardalan Shekarabi i Björneborgs folkpark utanför Kristinehamn den 18 augusti vid en presskonferens om förändringar i utjämningssystemet.
Ministrarna Lena Hallengren, Stefan Löfven och Ardalan Shekarabi i Björneborgs folkpark utanför Kristinehamn den 18 augusti vid en presskonferens om förändringar i utjämningssystemet. Foto: Pontus Orre/Aftonbladet/TT

Det stöd som många kommuner och regioner utanför storstäderna är i behov av, bör ske genom att de får en större del av statsbidragen, inte genom att Stockholmsregionens kommuner tvingas betala pengarna. Det skriver ett flertal C-politiker i Stockholmstrakten.

Publicerad
Annons

Som centerpartister tycker vi att det är självklart att landsbygdskommuner med tuffa ekonomiska utmaningar, avfolkning, stora avstånd och minskande befolkning i arbetsför ålder kompenseras ekonomiskt. Men även Stockholmsregionen har mycket svåra utmaningar att bemästra som anstränger resurserna till det yttersta. Därför tycker vi att det är fel av regering och riksdag att tvinga oss att lämna ifrån oss ännu mer av våra skatteinkomster som vi behöver för att bygga skolor, äldreboenden, kollektivtrafik och sjukhus.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons