”Att skydda vittnen är vår förbannade skyldighet”

Johan Forssell, rättspolitisk talesperson för Moderaterna, reagerar starkt på SvD:s artiklar och vill se flera förändringar i lagstiftningen.
Johan Forssell, rättspolitisk talesperson för Moderaterna, reagerar starkt på SvD:s artiklar och vill se flera förändringar i lagstiftningen. Foto: Tove Eriksson/TT och Emma-Sofia Olsson

Särskilda ungdomshäkten, sänkt straffmyndighetsålder och en total omgörning av socialtjänsten. Det är åtgärder Johan Forssell, rättspolitisk talesperson (M) vill se. Han reagerar starkt på SvD:s artiklar om 17-årige Nimo som hotades efter ett vittnesmål.

Åsa Erlandsson
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Artiklarna om Nimo som pekade ut några jämnåriga killar som misstänktes för en fordonsstöld gör det så tydligt vad problemet handlar om, säger Johan Forssell.

– Berättelsen är väldigt stark och gör mig förfärad. Det är en sak att prata om problemet på ett övergripande plan, men här blir det så tydligt när en person beskriver vad han varit med om. Det Nimo var med om är oerhört allvarligt. Grundfundamentet i en rättsstat är att det ska vara tryggt att vittna.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons